Actualizare STB: Au intrat în circulație 3824 cu 3825 în linia 25 și redistribuirea Astra Metropolitan

17.03.2023

Trebuie să recunoaștem că nu ne așteptam anul trecut la un asemenea ritm de producție din partea Siemens/Astra Arad! Deja astăzi avem în circulație 20 tramvaie Astra Metropolitan livrate Depoului Alexandria, care fac serviciu în linia 41, și 5 tramvaie Astra Metropolitan pe care de săptămâna asta le putem vedea în linia 25.

Săptămâna viitoare urmează să ajungă în Depoul Militari și 3828, iar următoarele tramvaie Astra Metropolitan care vor intra în circulație sunt M3826 și M3827 de săptămâna viitoare în linia 25.

Astfel se elimină din traseu tramvaiele Bucur V2S-T cu consum mare de energie raportat la numărul de călători transportați, tip de tramvaie recomandate în linia 44 și 47 (trafic redus).

Linia 25 este cel mai important traseu pe axa Vest-Sud din capitală, și concurează fără probleme cu linia 41 ca viteză precum și ca număr de călători transportați. Are legătură cu magistrala 5 de metrou în stația Academia Militară (foto sus) dar și cu magistrala 2 de metrou în stația Eroii Revoluției.

Odată cu intrarea în circulație a celor 12 tramvaie Astra Metropolitan , pe lângă creșterea eficienței și a confortului oferit, avem în sfârșit transport în comun în capitală demn de secolul în care trăim, imaginea de sus exemplifică cel mai bine ceea ce încercăm să promovăm: tramvaie noi și magistrala de metrou nouă (M5) în București.

Se pare că ceea ce tot încercăm să spunem aici de anul trecut începe să se întâmple. Pe lângă cele 12 Astra Metropolitan pentru linia 25, depoul Militari va mai primi 12 tramvaie pentru linia 10, după care revin livrările pentru depoul Alexandria.

Depoul Alexandria va asigura în viitorul apropiat tot parcul de tramvaie Astra Metropolitan pentru linia 41, ceea ce înseamnă că depoul Bucureștii Noi va putea repartiza V3A CH PPC modernizate în linia 11 și astfel, nu mai avem motiv să scoatem mașinile din parcare atunci când mergem la serviciu.

Un lucru foarte necesar având în vedere valorile ridicate ale poluării atât din interiorul, cât și la periferia capitalei. Este nevoie de utilizarea cât mai frecventă a transportului public, în vederea reducerii acestor valori care ne afectează destul de serios sănătatea în timp, precum și scăderea nivelului calității vieții.

Astfel, promovarea unui transport public eficient, prietenos cu natura și modern prinde contur! Lucru evidentiat chiar și prin schema de vopsire cea mai recentă adoptată: verdele - simbolizând o apropiere mai mare către natură, dar și renaşterea, reînnoirea şi revitalizarea! 

Surse foto & text: România Feroviară